IMPEL Logo

News

 • Projekti IMPEL për ndryshimin e trendit në ndotjen e ujërave nëntokësore u prezantua para ekspertëve të ujërave nëntokësore të CIS

  27 Apr, 2023

  Përmbysja e trendit të projektit IMPEL në ndotjen e ujërave nëntokësore u prezantua më 19 prill me anë të video-telefonit në takimin e 43-të të Grupit të Punës për Ujërat Nëntokësore CIS, i cili u zhvillua në Uppsala (Suedi).

  [Read more]
 • Inspektorati Shtetëror i Mjedisit i Ukrainës i bashkohet IMPEL

  19 Apr, 2023

  Inspektorati Shtetëror i Mjedisit i Ukrainës i bashkohet IMPEL

  [Read more]
 • Komiteti Drejtues i Ekipit të Ekspertëve të Ekspertëve të IMPEL për Industrinë dhe Ajrin u takua në Bruksel dhe pati një takim me Komisionin Evropian

  10 Apr, 2023

  Më 3 dhe 4 prill, të gjithë udhëheqësit e grupeve punuese të Ekipit të Ekspertëve të Industrisë dhe Air u takuan në Bruksel. Ata diskutuan progresin e grupeve të tyre dhe patën një stuhi mendimesh për ciklin e ardhshëm të projektit në 2025-2027. Në muajt në vijim para verës, shumica e grupeve të punës do të kenë takimet e tyre të F2F dhe shumë prej tyre do të organizojnë gjithashtu një vizitë në terren ose një inspektim të përbashkët. Shumë prej tyre do të organizojnë gjithashtu një webinar të shkurtër menjëherë pas takimit të tyre, ku të gjithë anëtarët e IMPEL-it mund të bashkohen, kështu që mbani vëmendjen në lajmet e IMPEL-it. Nëse jeni të interesuar për një temë, ju lutemi kontaktoni udhëheqësin e grupit të punës. Drejtuesit e grupeve të punës folën edhe për takimin hibrid të Ekipit të Ekspertëve më 17 dhe 18 tetor 2023 në Shtutgart, ku do të mblidhen të gjitha grupet e punës.

  [Read more]
 • IMPEL Implementimi i Direktivave të Zogjve dhe Habitateve në Projektin Evropian të Aerodromeve bëri vizitën e tyre të parë në aerodrom

  04 Apr, 2023

  Aerodromet mbulojnë një pjesë të konsiderueshme të Evropës, të shpërndara në të gjithë kontinentin, duke pritur një shumëllojshmëri të gjerë të specieve bimore dhe shtazore të Evropës. Disa nga këto kafshë, veçanërisht llojet e rënda dhe/ose të grumbulluara të shpendëve dhe kafshëve të tjera, janë një nga rreziqet kryesore për aviacionin. Kur përplasen me avionë (përplasje avion – kafshë të egra), zogjtë dhe kafshët e tjera mund të rrezikojnë sigurinë e avionit, ekuipazhit dhe pasagjerëve të tij (dhe njerëzit që jetojnë në afërsi të aerodromeve dhe më gjerë).

  [Read more]
 • IRI Iceland 2023

  30 Mar, 2023

  IMPEL got back underway with its IRI programme with a review of the Environment Agency Iceland (EAI) in Iceland from 14-17 March 2023

  [Read more]
 • IMPEL Wastewater in Natural Environment (WiNE) Project Team made a site visit in Murcia, Spain

  30 Mar, 2023

  On 23 March 2023, under the IMPEL Project Wastewater in Natural Environment (WiNE), the project team went to the region of Murcia, Spain, to visit wastewater treatment plants/reclamation plants that produce water for crops irrigation. The main goal of the visit was to understand and identify best practices on water reuse and how in an area with high scarcity, the extensive fresh vegetables production is possible due to reclaimed waters.

  [Read more]
 • Results of IMPEL Water and Land Remediation Project were presented at Intersol Conference

  28 Mar, 2023

  Water and Land Remediation Project Manager Marco Falconi attended the 22nd Intersol Conference that is taking place in Lille from 28 to 30 March 2023. The Conference focuses on 6 major themes including sustainable soil management, treatment of pollutants in soil, biodiversity and environmental risks. Marco Falconi presented the results of IMPEL Water and Land Remediation Project at the Conference on 28 March 2023 under Sustainable Soil Management - How to achieve and promote strategic, ambitious and sustainable soil management?: Soils multifunctionality Session.

  [Read more]
 • Financial Provisions for Environmental Liabilities Practical Guide

  20 Mar, 2023

  The impact of direct environmental incidents as well as business insolvency resulting in risk to the environment must be protected against. In cases where there is either an environmental incident which results in actual/potential harm to the environment or where a company becomes insolvent and can no longer meet its obligations, suitable financial provision can mitigate or prevent an impact on both the environment and/or the public purse.

  [Read more]
 • IMPEL Open Day was held online on 1-2 March 2023

  09 Mar, 2023

  The IMPEL Open Day was held online on 1-2 March 2023. This online event was addressed to every interested person belonging to public environmental bodies and was attended by more than 300 participants from various countries and organisations.

  [Read more]

Subscribe to our newsletter