IMPEL Logo

Состанок на експертски тим за алатки и пристапи на IMPEL

17 Oct, 2023

На 27 септември 2023 година во Рим во седиштето на Италијанскиот институт за заштита и истражување на животната средина (ISPRA) се одржа состанок на експертскиот тим за алатки и пристапи на IMPEL. Проектите во рамките на Експертскиот тим на IMPEL Cross Cutting Tools and Approaches, исто така, организираа настани заедно со овој состанок.

44 експерти од 20 земји присуствуваа на настаните на локацијата и многу други се приклучија онлајн.

Фокусот на состанокот на експертскиот тим за алатки и пристапи на IMPEL беше да се обезбеди ажурирање за проектите на IMPEL кои се извршуваат во периодот 2022-2024 година во рамките на Експертскиот тим за вкрстени алатки и пристапи. Експертите започнаа и дискусија за нови проектни идеи за 2025-2027 година.

На 25-26 септември 2023 година, Проектот за геопросторно разузнавање за проценка на штети во животната средина (ГИЕДА) одржа состанок на проектниот тим за планирање и дискусија за идните активности на проектот. Проектот има за цел да придонесе за потребите за информации поврзани со незаконски активности кои влијаат на еколошките матрици, демонстрирајќи го капацитетот за производство на постериори докази за еколошка штета предизвикана од еколошки инциденти, прекршувања, еко-криминални дела.

На 26 септември 2023 година, Проектот Критериуми за проценка на еколошката штета (CAED) одржа состанок на проектниот тим, со присуство и соработка на Проектниот менаџер и членовите на Програмата за знаење и информации (КИП), за да се планираат и дискутираат активностите за обука за да се организира во 2024 година, како и да се обезбеди материјал за обука и веб-алатка за проектот.

На 26 септември 2023 година, Програмскиот проект за климатски итни случаи, организираше состанок на проектниот тим за планирање и дискусија за проектните активности за 2023 и 2024 година.

Следниот состанок на експертскиот тим ќе се одржи во пролет 2024 година како онлајн состанок. Кликнете овде за повеќе информации за Експертскиот тим и проекти за алатки и пристапи.

Subscribe to our newsletter