IMPEL Logo

Проектот за промена на трендот на ИМПЕЛ во загадувањето на подземните води претставен пред експертите за подземни води од ЗНД

27 Apr, 2023

Пресвртот на трендот на проектот IMPEL во загадувањето на подземните води беше претставен на 19 април со видеоповик на 43-от состанок на работната група за подземни води на ЗНД што се одржа во Упсала (Шведска).

Менаџерот на проектот, Томас Ормонд, ја искористи можноста да ги информира собраните експерти за подземни води од земјите-членки на ЕУ за работата на ИМПЕЛ, и повика на дополнителни придонеси во истражувањето кое моментално се уште е во тек за трендовите на загадување и промена на трендот. Проектот ИМПЕЛ, кој собира примери од најдобрата практика од земјите учеснички, треба да биде заокружен со конференција во Франкфурт на 4 септември и финализирање на документот за насоки во есента 2023 година.

Кликнете овде за повеќе информации за проектот.

Subscribe to our newsletter